Összes oldalmegjelenítés

2011. szeptember 18., vasárnap

Hangzhou - Day 1

Wow, hát elöljáróban annyit, hogy nagyon jó volt a hétvége, rengeteg mindent csináltunk, és olyan kalandjaink voltak, hogy csak na!
De akkor nézzük szép sorjában. Péntek este indultunk, nem volt a gond a találkozóval, Aris (ejtsd: erisz vagy árisz, attól függ milyen hangulatod van) két kellemes kinézetű leányzót gyűjtött be, úgyhogy az rögtön egy plusszal indította az utat. Megvettük a jegyet egy jóóóóó gyors vonatra (299 km/h volt a maximum, amit a kijelző mutatott, de szeretném hinni, hogy legalább egy pillanatra átléptük a 300-at :P), aztán ettünk valamit egy gyorsétteremben. Érdekes, hogy itt a gorsétterem nem feltétlenül jelent McDonald'sot, vannak kínai gyorséttermek is, amikor olyasmi kaját kapunk, mint egy normál étteremben, csak gyorsan. :) Ilyen helyen ettünk, nem ettem meg mindent, mert special az itteni levesek többségét undorítónak találom, de voltak azért jó falatok.
Aztán 50 perc alatt lerobogtunk Hangzhou-ba (ejtsd: handzsó), de amúgy semmit nem lehetett érezni a sebességből. Itt jött egy kb. 40 perces várakozás, amíg sikerült taxihoz jutnunk! Nagyon kemény, az összes ember beözönlött egy sorba, és szépen egyesével-kettesével vitték el őket a taxik. Tényleg majdnem annyit álltunk ott, mint amennyi a vonat út volt. Aztán bepattantunk a kocsiba, volt alkalmam kicsit gyönyörködni az éjszakai városba, és 20-25 perccel később megérkeztünk a hotelünkhöz. Az itteni taxik még olcsóbbak, mint Shanghaiban, úgyhogy egész hétvégén mindenhová taxival mentünk. Már amikor találtunk - de erről majd bővebben később.
Este sétáltunk a West Lake környékén, Arisszal bementünk mindenféle hidakon a tó belsejébe, aztán mire a lányok megérkeztek (mert ők először "gyorsan" lezuhanyoztak), már csak kint sétafikáltunk. De jól elbeszélgettünk mindenféléről, meg meséltek mindenféle érdekeset.
A szállásunk kellemes volt, 2 darab 2 ágyas szoba, sajnos az alvás nem volt tökéletes, mert a légkondi elég hangos volt, és csak éjszaka jutott eszünkbe, hogy kikapcsoljuk, meg kintről is mindenféle zajok jöttek be. De az előző napok után olyan fáradt voltam, hogy ez nem nagyon zavart.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése