Összes oldalmegjelenítés

2012. július 1., vasárnap

9 lakás

Örömmel jelentem, hogy ma különösen hatékonyan telt a napunk: 9 lakást néztünk meg!!!
Reggel Sophie nekiállt visszahívogatni az ügynököket, akik mára igérték magukat. Az egyikkel olyan sikeres volt a beszélgetés, hogy azon nyomban indulnunk kellett, ha még időben oda akartunk érni. (Vannak lakások, ahol még bent van az előző lakó, és ott hozzájuk is igazodni kell.) Szóval gyorsan metróra szálltunk, és sebtiben megnéztünk két nagyon szép lakást. Az egyik tényleg ott van 5 percre az irodától, a másik egy picivel messzebb, de nem sokkal. Mind a kettő szép, pofás lakás volt. Utána átmentünk egy teljesen más környékre, ami semmi metróhoz nincs közel, viszont szép lakásokat láttunk a neten. Igazából ezt Sophie találta, de hát rábólintottam, hogy jó, nézzük meg. És itt jött az instant love! Már a környék maga is egész más volt, mint az iroda körül. Tisztább volt, több zölddel, több külföldit is láttam, voltak éttermek, boltok, minden. Találtunk is egy ügynökséget, ahol nagyon segítőkészek voltak, és rögtön tudtak is mutatni két lakást. Az egyik a 20. emeleten, a másik a 13.-on. Felértünk a 20.-ra, kinyílt az ajtó, és éreztem, hogy EZ KELL NEKEM!!! Hatalmas nappali, elképesztő kilátással egy nagy parkra (najó építési területre), egy sportpályára, meg egy luxus villanegyedre. Lent a kertben tavacskát láttam, meg pálmafákat, meg kellemes ösvényeket. Két nagy hálószoba van, az egyikben megfelelő méretű asztal a számítógépemnek, a konyha meg a fürdő is kellemes méretű volt. Rögtön elképzeltem, mit hova tennék, hova jön majd a projektor, hova a csocsóasztal, hol lesz ez, hol lesz az, és az egész csak 5500-ba került! Megnéztük a 13. emeletit is, de az annyira nem jött be.
Aztán egy másik ügynökség mutatott egy kicsivel arrébb másik kettőt, de azok nem tetszettek annyira, elég régi volt a berendezés.
Ezután visszakolbászoltunk az iroda környékére, ahol a reggeli fickó mutatott még két lakást, illetve egy másik ügynök, akivel már tegnap találkoztunk, csak akkor nem volt otthon a lakó. Ez egy földszinti lakás, szintén szép tágas, jó nagy verandával, és ez meg csak ráadásul 5200-ba került.

Szóval most így állunk: van 3 lakás, ami esélyes a leendő otthonom megtisztelő státusára. Az egyik az irodától 5 percre lévő, a másik ez a földszinti, a harmadik pedig természetesen a 20. emeleti csoda.
Most viszont számot kell vetnem. Mi a legfontosabb? Milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes helyeknek? A 20. emeletinek van egy hatalmas hátránya, mégpedig a közlekedés. A buszközlekedés elég gyér, biciklizni ugyan lehet, ha jó az idő, de mi a helyzet télen, a hidegben? És mi a helyzet, ha éjszaka jövök haza Toastmastersről? Szóval most úgy néz ki, hogy ide majd akkor költözök, ha lesz valami autóféleségem. Talán majd jövőre.
Az első helyen az irodától 5 percre lévő van. Ezt ugyan 6500-ért kínálják, de megmondtuk, hogy mi 6000-ért vennénk ki. Aztán majd meglátjuk, hogy a főbérlő rábólint-e. Ha igen, akkor megvan a nyertes. Ha nem, akkor megyünk a földszintibe, ami szintén elég közel van még az irodához. Ha viszont úgy alakulna, hogy ezt addigra már kiadták, akkor égi jelnek veszem a dolgot, és tárt karokkal rohanok a 20. emeleti szerelmemhez. :) És veszek valami robogót, hogy azért mégis be tudjak járni dolgozni. Este meg majd taxival hazamegyek.

Elképesztő jó az a lakás amúgy! Nem kell kulcs sem hozzá, mert kóddal is nyitható. :)

No hát ez a történet. Ha minden jól megy hamarosan tisztázódik a sorsom, és akkor végre megint egy nyugodt, kisimult képű Dani írogat majd nektek.

1 megjegyzés:

  1. Hajrá, izgalmas a kibontakozás, várom a híreket a befutó lakásról :-)

    VálaszTörlés